Basaal

B

Als je wil kan je een website heel multimediaal inrichten. Filmpjes, audio, foto’s. Het is allemaal mogelijk. Toch spreekt mij de laatste tijd vooral de hele basale website me het meeste aan. Zo werp ik vrijwel dagelijks even een blik op de site van een schrijver die ik op Twitter volg. Een schrijver waar ik binnenkort ook een zes weken durende schrijfcursus ga volgen. Zijn aanpak vind ik erg inspirerend. Hij publiceert op een blog met een zeer minimalistisch uiterlijk puur en alleen teksten. Dat lijkt mij ook wel wat.

Afgelopen januari was ik jarig. Ik zou 52 worden. Blijkbaar heb je niet zoveel meer te wensen over op die leeftijd. Ik wist eenvoudigweg niet wat ik als verjaardagscadeau moest kiezen. Tot ik op Twitter de oproep voor een zes weken durende schrijfcursus voorbij zag komen. Meteen wist ik dat ik dat héél erg leuk zou vinden. Schrijven kan ik wel. Sterker nog, ik denk zelfs in de loop der tijd enigszins een eigen stijl te hebben ontwikkeld. Toch ligt bij alles wat ik schrijf de innerlijke criticus op de loer. Is dit goed genoeg? Is dit niet te persoonlijk? Niet te openhartig? Vandaar ook dat ik zo vaak weer mijn blog opnieuw begonnen ben. Vandaar ook dat ik steeds mijn tweets wis. Hopelijk kan de schrijfcursus me helpen meer zelfvertrouwen te hebben. Minder aan mijn eigen schrijfsels te twijfelen. Dat zou fijn zijn.

Om vooruitlopend op de schrijfcursus die 11 mei begint mijn schrijfspier al een beetje te oefenen begin ik maar weer eens te bloggen. Zonder de druk te voelen te moeten presteren. Misschien in eerste instantie alleen maar voor mezelf. Dat zij dan maar zo. Gewoon go with the flow en kijken waar het schip strandt.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten