Blogchallenge

B

Op zoek naar inspiratie kom ik uit op de website blogtrommel. Een blog over bloggen. Heel erg meta dus. In het artikel ‘Waar vind je de beste blogs die jou interesseren?’ wordt geopperd te googelen via gerichte zoektermen zoals populaire blogs plus een jaartal. Dat levert inderdaad wel leuke zoekresultaten op.

Wat ik al googelend ook tegen kom zijn lijstjes met dertig blogonderwerpen. Zodat je een hele maand elke dag een hapklaar onderwerp voorgeschoteld krijgt. Ik heb de neiging dat mijn eer te na te vinden. Elke dag een interessant onderwerp vinden dat het ‘Lief dagboek’ gehalte overstijgt moet toch te doen zijn? Een maand lang een lijstje met dertig onderwerpen afwerken komt dan wel heel erg gemakzuchtig op me over. Toch ga ik het doen. Waarom? Omdat ik schrijfritme wil opbouwen. Zodra het in mijn systeem zit elke dag een blogpost te schrijven wordt het vast makkelijker om spontaan onderwerpen te verzinnen.

Ik twijfel er nog over hoe deze dertig dagen challenge aan te vliegen. Zal ik gewoon één lijstje integraal overnemen? Nadeel daarvan is dat ik het dan ook over onderwerpen moet hebben waar ik weinig tot niets mee heb. Zo is er een lijstje waarbij je het op dag 11 over piercings en tattoos moet hebben en op dag 20 over jouw celebrity crush. Geen idee wat ik over die twee onderwerpen zou moeten schrijven. Voordeel is dat ik mezelf dwing om ook buiten mijn comfort zone te treden.

Een andere aanpak kan zijn om meerdere lijstjes samen te voegen. Door onderwerpen die me niet aanspreken over te slaan. Die te vervangen door onderwerpen die op andere blogchallenge lijstjes voorkomen. Of is dat vals spelen?

Over vals spelen gesproken. Moet je eigenlijk iedere dag in een half uur tot een uur een blogpostje gaan zitten kleien? Of mag je ook in het voren werken? Door bijvoorbeeld meerdere artikelen in de steigers te zetten. Aan meerdere verhalen tegelijk te werken. Om vervolgens elke dag iets te kunnen publiceren maar niet iedere dag even hard aan het werk te hoeven. Een beetje zoals Enzo Knol met zijn vlogs doet. De laatste keer dat ik keek liep hij een paar dagen achter op realtime. Zodat hij altijd wat meer productietijd had dan wanneer alles op de dag waarop het gebeurt moest worden gefilmd, gemonteerd en gepost.

Hoe dan ook, vanaf morgen begint mijn eerste dertig dagen challenge.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten