Het moet wel leuk blijven

H

Vier dagen geleden postte ik een bericht dat ik een blogchallenge wilde doen. Dertig dagen aaneengesloten elke dag bloggen. Vervolgens bleef het dus vier dagen stil. Het kan verkeren.

De dagen gaan soms zo snel dat je ‘s avonds moe van een drukke dag ineens denkt aan die blog die je van plan was te schrijven. Ik heb dan al snel geen zin om toch de laptop open te klappen en er eens goed voor te gaan zitten. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Even snel een berichtje schrijven kan ik ook niet goed. Als ik een blogpost schrijf duurt het al snel een half uur tot een uur. Best tijdrovend dus. Maar ja, ik ben ook een pietje precies. Zit voortdurend te schrijven, te schrappen en woorden en zinnen te herschikken.

Natuurreservaat

De afgelopen dagen heb ik bovendien best veel tijd besteed aan het dronen. Met drie volle accu’s die ieder een half uur vliegtijd mogelijk maken ben je al snel twee uur onder de pannen. Zo ook eergisteravond. Op Twitter had ik gevraagd of iemand nog tips had waar opnames te maken. Eén van de suggesties was toen om naar De Tippe bij Stadshagen te gaan.

De Tippe is volgens Google een natuurreservaat. Nou, van natuur is er tussen de spoorlijn Kampen-Zwolle aan de rand van Stadshagen en de Hasselterweg weinig sprake. Er zijn al wat voorbereidende werkzaamheden verricht en er staan bouwketen en een minstens één graafmachine. Het plan is Stadshagen daar verder uit te breiden door er 1250 huizen te gaan bouwen. De stikstofcrisis gooit echter roet in het eten. Wordt hier gebouwd dan levert dit teveel stikstof op die op de één of andere manier gecompenseerd moet worden.

Filmpje gemonteerd

Voordeel van de bouwstop is dat je er momenteel frank en vrij met je drone mag vliegen. Er zijn geen beperkingen. Dus trok ik er eergisteravond rond zonsondergang met mijn Mavic Mini op uit en oefende ik in het nog vaardiger worden qua vliegen met mijn drone. De tijd vloog voorbij. Voor ik het wist was het al zo erg aan het schemeren dat ik de drone bijna niet meer kon zien. Het was al weer half tien.

Eenmaal thuisgekomen heb ik van de vele losse shots een filmpje gemonteerd van een kleine veertig seconden. Zie hieronder het resultaat.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten