lief dagboek

l

Heel lang heb ik het idee gehad dat mijn blog geen hoog lief dagboek gehalte mocht hebben. Daar zit toch niemand op te wachten? Toch laat ik dat idee los. Ik schrijf de teksten op dit blog immers niet voor een ander. Ik schrijf ze voor mezelf. Waarom? Om bij voorkeur één keer per dag in een staat van zijn te verkeren die zo bij het schrijfproces past.

Het dagelijkse leven is te jachtig. Je moet teveel. Bovendien lijk ik amper nog in staat me te vervelen. Voor ik het weet grijp ik weer naar mijn mobiel en open één van de vele apps. Of het nu de NOS nieuwsapp, de Volkskrant app, Twitter of Google is. Altijd maar weer die prikkels. De rusteloosheid van steeds maar weer geprikkeld te moeten worden.

Minstens een half uur per dag

Dus heb ik de Twitter app maar weer eens van mijn smartphone gehaald. Probeer ik mijn smartphone gebruik te matigen door er gewoon minder apps op te installeren. Rust, reinheid en regelmaat schijnt goed te werken in het met een goed gevoel de dag doorkomen. Dus wil ik proberen minder schermtijd te hebben. Minder te vluchten in afleiding. Een prikkelarmer leven te leiden. Dus elke dag even minstens een half uur de tijd nemen om te bloggen of in mijn dagboek te schrijven. Of allebei te doen. Misschien zelfs wel wat vaker een moment voor mezelf te pakken en eens lekker met een goed boek me terug te trekken.

Als kind las ik me suf. De Baantjer boeken haalde ik met meerdere tegelijk bij de lokale bieb. Om vervolgens elk exemplaar in één ruk binnen één dag uit te lezen. Dat was toen. Wanneer ik sindsdien voor het laatst opperst geconcentreerd een boek verslonden heb kan ik me amper meer herinneren. Zonde gewoon. Eens kijken of ik daar de komende tijd in kan veranderen. Niet drastisch van het ene op het andere moment, maar geleidelijk aan. Stapje voor stapje.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten