mijn favoriete quotes

m

Dag twee van mijn dertig dagen durende blogchallenge. Wat zijn mijn favoriete quotes? Eerlijk gezegd heb ik bijna geen favoriete quotes. Herinner ik me amper uitspraken die me een leven lang bijblijven als zijnde inspirerend. Na een beetje nadenken heb ik er toch nog drie gevonden die mij aanspreken.

Het begin van de wijsbegeerte is de verwondering

Plato

Ik ben allergisch voor mensen die de wijsheid in pacht menen te hebben. Die zeggen de waarheid te verkondigen. Die ook volharden in de gedachte dat er maar één waarheid is. Hun waarheid. Nee, doe mij dan maar de levenshouding van het met een open blik alles en iedereen tegemoet treden. Het openstaan voor verwondering. Voor verbazing. Het je laten verrassen. Daar kom je volgens mij verder mee.

Schrijven is schrappen

Godfried Bomans

Als je schrijven leuk vindt merk je vrij snel dat het altijd weer beter kan. Tot je een eigen stijl ontwikkelt. Vanaf dat moment gaat het steeds meer als vanzelf. Toch is zelfs voor de meest ervaren schrijver het schrijfproces vooral een proces van schrijven en weer schrappen. Dit citaat is daarom een citaat dat menig schrijver als lijfspreuk op een tegeltje boven zijn bureau zou mogen hangen. Als je schrijft dan schrap je. En schrijf je opnieuw. Dat vonden behalve Bomans overigens meer grote schrijvers. Google je bijvoorbeeld op de tekst good writing is rewriting dan wordt dit citaat zowel true crime schrijver en journalist Truman Capote als schrijver en journalist Ernest Hemingway toegeschreven.

Je gaat het pas zien als je het door hebt

Johan Cruijff

Je kan zeggen wat je wil van voetballegende Johan Cruijff, maar grossieren in bijzondere uitspraken deed hij zeker. In zekere zin was Cruijff een groot filosoof. Geen wijsheid door studie verkregen maar filosofie van de straat. Zoals bij bovenstaande uitspraak. Daar is geen woord van gelogen. Pas als je het door hebt ga je het zien. Dat is met alles zo.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten