naam van mijn blog

n

Oké, vandaag dan dag één van mijn dertig dagen durende blogchallenge. Met een lijst aan onderwerpen die ik van de website https://www.haremaristeit.nl/ heb gehaald. Een site die ik nog niet kende en eerlijk gezegd nog amper een blik waardig gegund heb. Ik had gewoon een lijstje met onderwerpen nodig en googelde op 30 dagen blogchallenge.

Eigenlijk vind ik het een beetje te gekunsteld. Je moet toch creatief genoeg zijn om elke dag een onderwerp voor een blog te kunnen verzinnen? Toch kies ik de komende maand voor de weg van de minste weerstand. Laat ik het me gewoon maar een keer makkelijk maken.

De naam van mijn blog is simpelweg mijn eigen naam. Niet omdat ik zo’n groot ego heb (alhoewel?) maar omdat ik lange tijd de ambitie koesterde om mij met mijn blog als professioneel journalist te profileren. Mijzelf als merk als het ware. Ik had zelfs een compleet portfolio als aparte pagina aan dit blog hangen. Nu de journalistiek echter voorgoed verleden tijd (b)lijkt te zijn kan ik er net zo goed wel een persoonlijk blog van maken.

flink geld verdienen

Overigens zit er nog wel een verhaal achter deze domeinnaam. Jaren geleden registreerde ik ‘m. Behoorlijk fanatiek schreef ik langere tijd artikelen op deze website. Tot ik er helemaal genoeg van had en zelfs mijn domeinnaam definitief opzegde. Gevolg was dat een commercieel bedrijf dat vrijkomende domeinnamen opkoopt er ineens met micheltenhoove.nl vandoor ging. Toen ik weer opnieuw wilde gaan bloggen benaderde ik hen. Wat zou het kosten om mijn domeinnaam bij ze terug te kopen? Hoeveel het precies was weet ik niet meer, maar dat het een absurd hoog bedrag was weet ik nog wel.

Dus nam ik micheltenhoove.com als nieuwe domeinnaam. Ik gunde het dat bedrijf niet om over mijn rug flink geld te gaan verdienen. Wel checkte ik ieder jaar of ze de domeinnaam weer vrijgegeven hadden. Na een paar jaar was dat inderdaad het geval. Het gezegde dat de aanhouder wint bleek te kloppen. Door geduld te hebben gaven ze het op en ik kon mijn domeinnaam voor de normale tarieven in bezit nemen via de host mijndomein.nl.

keer op keer afgewezen

Een etalage voor Michel ten Hoove de journalist gaat dit dus niet worden. Medio augustus 2020 studeerde ik alsnog af aan de opleiding journalistiek en begon fanatiek op journalistieke vacatures te reageren. Naïef als ik was dacht ik dat twee succesvolle stages van in totaal vijf maanden in 2018 én een op 51 jarige leeftijd afgeronde studie journalistiek mij wel minstens een uitnodiging voor een gesprek zouden opleveren. Niets van dat alles. Telkens weer werd ik met een standaardafwijzing over minder goed in het profiel passen dan andere kandidaten met een kluitje in het riet gestuurd. Zelfs voor zwaar gesubsidieerde banen voor startende net afgestudeerde journalisten kwam ik niet in aanmerking.

Eerlijk gezegd heb ik het behoorlijk frustrerend gevonden om keer op keer afgewezen te worden. Diep in mijn hart weet ik dat ik een goede journalist zou zijn. Ik ben alleen een hele slechte freelancer. Maar ja, het is wat het is. Nu klinkt dat best laconiek. Eerlijk gezegd ervoer ik dat in het begin helemaal niet zo. Sterker nog, definitief afscheid nemen van het idee nog een journalistieke loopbaan op te bouwen leek wel op rouw. Ik voelde me bij tijd en wijle ronduit verdrietig bij de gedachte.

Inmiddels denk ik het meer te kunnen relativeren. Ik heb in ieder geval mezelf en mijn gezin bewezen een HBO studie succesvol te kunnen afronden. Dat is ook wat waard. Als ik journalistiek niet aan de bak kom dan schrijf ik wel gewoon de dingen die ik wil schrijven op mijn eigen plekje op het wereldwijde web. Op micheltenhoove.nl.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten