Oorstrelend

O

Vandaag was een relaxte dag. Niet te druk. Niet te rustig. Ik zat goed in mijn vel. Lekker dagje dus. Toch was ik eenmaal thuis best moe. Wellicht omdat ik vannacht rond kwart over vier wakker werd en pas rond half zes weer probeerde te gaan slapen. Zo’n onderbroken nacht kan niet goed zijn voor een mens.

Wat doe jij als je de behoefte hebt om tot je zelf te komen? Voor mij is muziek het ultieme medicijn. Stiekem benijd ik muzikaal begaafde mensen enorm. Zou ik zelf ook wel een goede muzikant willen zijn. Met krap een jaartje saxofoonles rond je achttiende kom je helaas niet ver. Dus is genieten van de oorstrelende muziek van anderen het beste alternatief.

Enorme muziekcollectie

Hoewel ik nog een aantal IKEA kasten voor cd’s heb luister ik tegenwoordig vooral muziek via Spotify. Een muziekinstallatie heb ik niet eens meer. Zou ik een cd willen luisteren dan moet ik die in de Playstation van mijn zoon stoppen. Oh nee, wacht ergens in een hoek heb ik ook nog een oude ghettoblaster met cd speler staan. Die moet het met een beetje goede wil ook nog doen.

Het grote voordeel van Spotify is de enorm grote muziekcollectie die ik ermee tot mijn beschikking heb. Het grote nadeel van Spotify is dat ik een enorm grote muziekcollectie tot mijn beschikking heb. Voor je het weet hop je van de ene aha-erlebnis naar het volgende déjà vu gevoel. Zonder samenhang met een zekere rusteloosheid een denkbeeldige kralenketting met hitjes aaneenrijgend.

Van a tot z

Daarom heb ik gisteren alles in mijn Spotify account weer gewist. Alle ‘vind ik leuk’ hartjes. Alle artiesten die ik volg. Alle albums die ik gedownload heb. Even weer helemaal vanaf nul beginnen. Hopelijk selectiever. Met meer rust.

Rust vind ik nu in het weer ouderwets van a tot z beluisteren van een heel album. Vandaag begon ik met het oorstrelende album Died Laughing van Keith Caputo. Jezus, wat is dit toch mooie muziek. Daarna ging ik verder met THX Jhn van de Nederlandse band Johan. Heel anders, maar ook van een ongekende schoonheid.

Laat mij op mijn gemak dit soort muziek beluisteren en ik kan er weer helemaal tegenaan. Lang leve de helende kracht van muziek.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten