Reservelijst

R

Gisteren was groot in het nieuws dat een Zwolse huisarts 58 doses AstraZeneca vaccinatie had weggegooid. Vaccinatie die door de extreem zeldzame bijwerking van trombose alleen toegediend mag worden aan zestig plussers. Best wrang als je bedenkt dat er heel veel mensen rondlopen die het liefst zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden.

De tweet van huisarts Marco Blanker ging viral en riep veel reacties op. Ook dook de media er bovenop en verscheen hij voor een nadere toelichting in menig programma. Blijkbaar heeft Blanker ook veel vervelende reacties op Twitter gekregen. Toen ik net zijn tweet op wilde zoeken stuitte ik op een twitteraccount achter een slotje.

Voor mij was het reden een mailtje naar de huisarts te sturen. Met de vraag of ik op de reservelijst gezet kan worden. Officieel hoor je met morbide obesitas tot een risicogroep en word je eerder opgeroepen voor de vaccinatieprik. Morbide obesitas begint bij een BMI van 40. Hoewel ik na mijn maagverkleining helaas weer behoorlijk in gewicht ben toegenomen zit ik met een BMI van 39,2 nog net onder die grens.

Vandaag kreeg ik een mailtje van mijn huisarts. Ik ben op de reservelijst geplaatst. Hij is nu door zijn voorraad heen. Zodra er bij de nieuwe voorraad prikken overblijven maak ik kans als patiënt op de reservelijst opgeroepen te worden. Zodat er in ieder geval geen druppel vaccinvloeistof verspild hoeft te worden. Het geeft mij eerlijk gezegd een prettig gevoel. Laat die prik maar komen.

Kalender

mei 2021
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Berichten